A legjobbak munkáját ismerték el a gálán

A legjobbak munkáját ismerték el a gálán

  1. május 12. 17:25 Banka Csaba

 

A rendezvény évről évre alkalmat teremt arra, hogy a tankerület mintegy 4000 tanulója közül elismerje a legjobbak, a példaértékű tanulmányi munkát végzők tevékenységét. A jászberényi Déryné Rendezvényházban Birinyi János tankerületi igazgató nyitotta meg a gálát, majd Sipos Imre az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében az oktatási rendszer fejlesztésének, átalakításának fontosságáról szólt. Mint mondta szeretnének megoldásokat találni az utóbbi időszakban felszínre került problémákra. Megfogalmazása szerint az intézmények állami fenntartásának célja, hogy egyenlő feltételeket biztosítsanak a diákok számára az ország minden szegletében. Fontosnak nevezte a tanterv átalakítását is, amelyhez kérte a pedagógus kollégák segítségét.

Hetven évvel ezelőtt szerezte meg népiskolai tanítói oklevelét Macsi Sándor nyugalmazott pedagógus. Az idén kilencven esztendős Jászágón élő pedagógus számára a helyettes államtitkár nyújtotta át a rubinoklevelet. A jubileum alkalmából köszöntötte a tankerület igazgatója, illetve Mozsár Lászlóné Jászágó polgármestere.

 

A gálaműsorban közreműködtek a Lehel Vezér Gimnázium, a Palotásy János Zeneiskola, illetve a Viganó AMI növendékei. A tantestületek javaslata alapján húsz diák vehetett át elismerő oklevelet, a Kiválóság Díjat pedig Tiborcz Bence a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményének 8.b osztályos tanulója, Kalup Csilla Enikő a Lehel Vezér Gimnázium 12.C osztályos tanulója, valamint Vigh Benjámin a Palotásy János Zeneiskola tenorkürt szakos növendéke, a Lehel Vezér Gimnázium 12.C osztályos tanulója.

 

Forrás: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/a-legjobbak-munkajat-ismertek-el-a-galan-664685

Galéria:

http://www.szoljon.hu/galerialp/75746

 

Author: