Tájékoztató az iskola diákönkormányzatának ebben a tanévben végzett munkájáról

Szeptember 1-én megtartottuk a Tanévnyitó ünnepséget,amit a 2. osztályosok versekkel,dalokkal,zenével színesítettek. Felkészítőjük Sas Gáborné és Balázs Anita volt. Ebben a hónapban DÖK -gyűlés és SZMK -gyűlés is volt.  Megválasztottuk a diákok vezetőjét, a szülői munkaközösség tagjait valamint az új elnökét is,aki Seres Béláné lett.

Október elsején köszöntöttük az időseket a világnap alkalmából. Felkészítő nevelők: Sas Gáborné és Balázs Anita. Október 6-án megemlékeztünk az aradi vértanúkról Mihályiné Czigány Mónika vezetésével. November 5-én hulladékot gyűjtöttünk. December 4-én minden osztályfőnök segítségével megtartottuk a Mikulás ünnepséget, a felsősek discóztak. 11-én 58-an a Fővárosi Nagycirkusz színvonalas műsorát nézhettük meg. Ezen a napon az Idősek Klubjában a 2. osztályosok karácsonyi verseket,dalokat adtak elő az időskorúaknak,a második osztályos tanító nénik vezetésével. 12-én a megszokott kézműves foglalkozást a jászkiséri Csete Balázs Honismereti Szakkör tagjai tartották. 18-án az 5. és 6. osztályosok karácsonyi műsorával zártuk le a decemberi programokat.Ezt a műsort Forgács Csabáné és Mihályiné Czigány Mónika állította össze és tanította be. Január 22-én röviden megemlékeztünk a magyar kultúra napjáról. Február 13-án volt a farsangi bálunk,aminek bevételét az erdei iskolára,a gyermeknapi kirándulásra valamint udvari játékok vásárlására fordítunk. Az eredi iskola helyszíne idén Gyomaendrőd lesz. Jelenleg ennek a szervezése folyik.

Iskolanyitogató
A IV. Béla Általános Iskolában a leendő első osztályosok részére iskolanyitogató programsorozat indult,amit Boricsné Hegedűs Zsuzsanna leendő elsős tanító néni tart. A foglalkozások témái:tájékozódás térben és időben,barangolás a matematika és az anyanyelv világában,valamint tavaszi mocorgó. Szeretettel várunk továbbra is minden érdeklődőt! Külön köszönet azoknak a szülőknek,akik időt és fáradságot nem kímélve elhozzák gyermekeiket a délutáni foglalkozásokra!
2016.03.04.
Sas Gáborné
DÖK segítő pedagógus

Author: