Három nap Dunaszigeten

2015. 09. 07-én iskolánkból 10 tanuló és két nevelő ÖKO mezőgazdasági táborba utazott Mosonmagyaróvár közelébe, Dunaszigetre.

Az első napon elfoglaltuk a szobákat, majd ebédeltünk. Ezután ellátogattunk a Dunaszigeti Központba, ahol egy tanösvényt jártunk be. A madarak élőhelyeiről, erdőről, és nádasokról volt szó. Visszaérve vacsoráztunk, majd szabadidős program volt kilenc óráig, lámpaoltásig.

Második napon reggeli után egy narancssárga kendőt kaptunk, ami a mi csapatunk ismertető jegye volt. Elindultunk a kecskefarmra. Állatokat néztünk és simogattunk, kecske sajtot ettünk, ami sós volt, de finom.

Ebéd után a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Központba látogattunk, ahol egész délután játszottunk, közben rövidfilmet néztünk és egy nagyon jó előadást tartottak számunkra a földrengésekről. Elmentünk a egyetemre is,sétáltunk a várkertben.

Harmadik nap egy biokertészetbe mentünk zöldségtermesztésről hallgattunk előadást, és kóstolót kaptunk a termésekből. Paprikaféléket és répaféléket ettünk.

Ebédeltetés után elindultunk a Dunakiliti Vízgyűjtőhöz. Nagyon szép volt a táj. A tábor remekül sikerült, jól éreztük magunkat. Fáradtan, de sok-sok élménnyel tértünk haza. Remélem eljutok még oda!

Móczó Judit

7.o.tanuló

Author: