Újabb középdöntős csapat

A JÁI IV. Béla Általános Iskola pedagógusa – Molnárné Pete Marianna – újra versenybe szállt jelenlegi osztályának 4 matematikai tehetségével a K&H Bank által meghirdetett „Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi, gazdasági, országos vetélkedőn.

A gyerekekkel 4 hónapon át foglalkozott a tanítónő, tehetséggondozó órán és szabadidejében. Két megyéből 13 csapat oldotta meg helyesen az 1. online forduló feladatait, de maximális pontszámot csak a jászjákóhalmi gyerekek kaptak. A 2. online forduló feladatait 5 csapat teljesítette helyesen, közülük hárman maximális pontszámmal (a jákóhalmiak is). Így a két megye 5 csapata került be a Kecskeméti középdöntőbe, melyet 2017. 04. 06-án rendeztek meg a Három Gúnár Hotelben.

A középdöntő 5 különböző feladatát olyan ügyesen valósították meg a gyerekek, hogy 2. helyezést értek el. Bár ezzel az eredménnyel nem kerültek be az országos döntőbe, de ez nem szegte kedvüket, 2018-ban újra jelentkeznek. A csapat tagjai voltak: Munkás Vanda, Murzsa Amira, Nagy Vivien, Torszin Gréta. Ismét öregbítette egy maroknyi csapat a település és az iskola hírnevét!

Author: