Erzsébet tábor Zánkán

Az idei évben is sikeresen pályáztunk az Erzsébet program nyári táborára. 38 gyerek és 4 kísérő pedagógus tölthetett egy újabb felejthetetlen hetet június 18-tól 23-ig a Balaton mellett, Zánkán.

Külön autóbusszal utaztunk Zánkára, majd birtokba vettük lakhelyünket. A táborozásunk egy piros zászló felvonásával kezdődött, s ezt követően mi is piros színbe öltözhettünk a kapott póló és sapka által. Ez volt a mi megkülönböztető színünk a lila, sötétkék, világoskék, sárga, rózsaszín, zöld színű altáborok között. Az ünnepélyes megnyitó után, amelyről a tévé is közvetített élőben, közös diszkóval vette kezdetét a tábor.

A tábori napirend betartása mellett számos lehetőségünk volt a szabadidő hasznos eltöltésére. Így például a kézműves foglalkozáson, játékos vetélkedőkön, trambulinozáson, gokartozáson, kerékpáros ügyességi versenyen is részt vettünk. Alkalmunk nyílt a tábori olimpián is több versenyszámban szerepelni, ahol diákjaink nagy örömmel vehették át az arany és ezüst érmeket.

Az időjárás kedvező volt, így, ha tehettük, minden nap a strandolás is szerepet kapott. A hosszú távú gyaloglást időnként megkönnyítette, ha elkaptuk az éppen akkor induló Dottó kisvonatot. A Balatonon két programban vettünk részt, az egyik a sétahajókázás volt, a másik pedig a sárkányhajózás. Ez utóbbiban megmutathattuk, hogy mennyire vagyunk képesek az ütemes dobolásra egyszerre evezni. Hogy az éjszakáink sem maradjanak teljesen program nélkül, egy alkalommal a bátrak izgalmas feladatokkal teli éjjeli túrát járhattak végig.

Hamar eltelt ez a pár nap, jó élményekkel, új ismeretségekkel gazdagodva tértünk haza. Jövőre veletek ugyanitt !!

táboroztató nevelők

Author: