Ballagás és tanévzáró

Június 17-én szombaton 17 fő 8-os diák vett búcsút iskolánktól.

Egy Weöres Sándor idézettel búcsúztam tőlük:

„Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

Legyet jó létrák, jussatok a stabil földről, a gyökereitekről nagyon magasra, jussatok el álmaitok világába!

A tanévzárón a legkiválóbb diákokat jutalmaztuk meg.

A Jászberényi Tankerületi Központ Kiváló Tanulója címet Zsemberi Zoltán, a tankerületi központ igazgatója Sedon Milán 8. osztályos tanulónak adta át.

Sedon Milán

A 8 év alatt kiegyensúlyozott jó tanulmányi munkát végzett. Magatartása példás, udvarias társaival, tisztelettudó a felnőttekkel szemben. Elfogadó, megértő viselkedésével hozzájárult az osztályközösség fejlődéséhez. A rábízott feladatokat igyekezett maradéktalanul elvégezni.

A tanulás mellett diákévei alatt aktívan bekapcsolódott a tanulmányi versenyekbe. Harmadikos kora óta rendszeresen részt vett országos, területi és jászsági versenyeken. A Bendegúz országos levelezős versenyen minden évben arany fokozatot ért el matematikából. Eredményes volt a fizika próbaversenyeken. Sikeresen szerepelt a jászsági helyesíró versenyeken. Az egri Neumann János középiskola által szervezett matematika versenyen kiemelkedően teljesített, épp úgy, mint a Tudásbajnokság megyei döntőjén. Széleskörű érdeklődését bizonyítja, hogy bekapcsolódott a magyar kultúra napja tiszteletére szervezett területi csapatversenybe is. Tagja az I. Jászkun Honvéd Emlékzászlóaljnak is. Az egri Neumann János Gimnáziumba nyert felvételt, ahol matematikát és informatikát fog tanulni emelt óraszámban.

Magatartása és eredményei példaként állhatnak társai előtt.

A Jászdózsai Iskoláért, Óvodáért és Közművelődésért Alapítvány ebben a tanévben két diákot tartott érdemesnek arra, hogy megjutalmazza. Könyvjutalmat vehet át Mákszem Fanni és Sedon Milán 8.-os tanulók Nyúlné Kövér Melindától, a kuratórium elnökétől.

Mákszem Fanni

Fanni talpraesett, megbízható, fejlett feladattudattal rendelkezik. Tanulmányi munkája képességeinek megfelelően jó. Tanítási órákon aktív, önállóan és csapatban is jól dolgozik. Az osztályközösség munkáját jó ötleteivel segítette. Az évek során szépen szerepelt helyi és területi szavaló és népdaléneklő versenyeken. Az általános iskolai tanulmányai mellett zenei tanulmányokat is folytatott Jászárokszálláson, majd Budapesten a Hubay Jenő Zeneiskolában, ahol most évvégén Hubay-díj elismerésben részesült. Számos területi, országos és nemzetközi hegedűversenyen ért el kiváló eredményeket. A Jászberényi Tankerület 2015-ben PRIMUS INTER PARES – Kiválóság díjjal tüntette ki. Korábban több évig a Bondorka néptánccsoport tagja volt, és meghatározó szerepet töltött be a több évig működő színjátszó kör életében. A budapesti Weiner Leo Zeneiskola AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium tanulója lesz szeptembertől.

Kitartása, szorgalma és eredményei példaként állhatnak társai előtt.

Lelkes, kimagasló művészeti tevékenységéért méltó az alapítvány jutalmára.

A Diákönkormányzatban több éven keresztül végzett kiemelkedő szervező munkájáért Bugyi Rita, Mészáros Lili, lelkes énekkari szerepléseikért Hegedűs Viktória, Kalla Kelli és Süket Zsanett, több éves művészeti tevékenységéért Dér Nikolett, az osztályközösségben több éven át végzett aktív munkájukért Kövér Viktória és Szloboda Szabina 8. ostályos tanuló kapott könyvjutalmat.

Kiemelkedő, sporttevékenységéért Andrási Zsombor és Hornyák Csanád 3. osztályos tanuló sportszereket vihetett haza.

A 8. osztályban aktív szülői szervezet működött. Többéves munkáját köszöntük meg a  következő szülőknek:

Dudás Zsuzsanna, Süketné Paksi Ildikó, Dér Katalin, Sedonné Kaszab Zita, Bugyi Jánosné, Mákszem Béla, Mákszemné Fekete Éva.

Az első osztályosok vidám műsora után a 19 kiemelkedő tanulmányi munkát végző tanulók részesültek elismerésben.

Már több év óta jutalmazzuk azokat a tanítványainkat, akik kiemelkedő szorgalmukért állíthatók példaként társaik elé. A tanévzárón 5 kisdiák kapott dicséretet a szorgalmáért, Az iskolában és az osztályban végzett közösségi munkájáért 3 nebuló kapott jutalomkönyvet.

A Zsidei József és édesanyja által alapított díjban 3 diákunk részesült:

Süket Adrienn Ildikó

Adrienn 5. osztályos tanuló például szolgál társai előtt jó tanulmányi eredménye mellett szorgalmával és tisztelettudó magatartásával is.

Az osztályközösség vezető egyénisége, a közösségi programok, csoportmunkák megszervezésénél mindig lehet rá számítani, társai elfogadják az irányítását. Feladatokat szívesen vállal önként is, azokat mindig teljesíti, munkájában kitartó. Nagyon széles érdeklődési körrel rendelkezik, a humán és reál tantárgyak mellett a sport, különféle művészeti területek, modern tánc is vonzzák.

Bollók Eszter

Eszter 6. osztályos tanuló kitűnő tanulmányi munkájával, példamutató magatartásával és szorgalmával kiemelkedik társai közül. Szívesen vesz részt tanulmányi versenyeken. Angol nyelvből a FOX nemzetközi versenyen és a Bendegúz Tudásbajnokságon sikeresen teljesített. Művészeti érdeklődését a szakkörön teljesíti ki, csodálatos alkotásaiban egész évben gyönyörködhettünk. Az osztály életébe aktívan bekapcsolódik. Véleményével, tevékenységével segíti a közösség életét. Csendes, tisztelettudó magatartása példa társai előtt.

Jónás Dominik

Dominik 7. osztályos tanuló példamutató szorgalmával kitűnő tanulmányi eredményt ért el. Munkája minden tantárgyból kiegyensúlyozott, megbízható. Iskolai tanulmányaiban nagy fejlődést ért el, mely kitartásának köszönhető. Szívesen vállal külön feladatokat, amelyeket a rá jellemző alapossággal készít el. A közösségben csendes, visszahúzódó, de a megbízatásokat teljesíti.  A körzeti fizika próbaversenyen eredményesen szerepelt.

A tanév záró végén gratuláltam azon kollégáimnak, akik sikeresen fejezték be a tanév során tanulmányaikat:

Magyar Barbarának, hogy a meglévő angol szakja mellé történelem tanári oklevelet is szerzett. Három tanító néni diplomájához választható műveltségi területként szerzett olyan oklevelet, mellyel 5. és 6. osztályokba is taníthatnak. Hódosi Erika természetismeret, Kohári Éva matematika, és Nagyné Kelemen Erika testnevelés műveltség területen szerzett végzettséget.

Ezzel megkezdődött a nyári szünidő, mely számos programot tartalmazott a diákok részére.

 

Vajda Anna

Author: