VÉGRE UTAZUNK!

2018 februárja gazdag programot kínál a 2 nyertes pályázat ütemterve szerint. Az előkészítő látogatások után végre elkezdődik a munka!

Először 2018. február 9-16-ig a bulgáriai Brenyica városába utazik 5 tanuló és 2 angoltanár, akik az angoltanítás új útjai kapcsán egy közös színdarabot terveznek előadni a többi nemzet gyermekeivel. Az előzőleg elkészített angol nyelvű önéletrajzok, motivációs levelek, valamint fogalmazások összevetése, közös prezentációja is a program része, amelyből természetesen nem hiányozhat a magyar oktatási rendszer bemutatása sem.

Február 25-március 4-ig pedig a másik, zenei projekt kapcsán is utazik 5 gyermek, valamint 2 kísérő pedagógus a görögországi Széresz városába. Itt az informatikai klubok résztvevői találkoznak, akik közösen tervezik meg a projekt honlapját, megismerkednek az oktatást segítő webes felületekkel, az oktatási rendszerünk bemutatása sem maradhat el, és természetesen az online játékokra is szánnak időt.

A gyerekek és kísérőik az utazások alkalmával betekintést nyerhetnek az adott ország kultúrájába, gasztronómiájába, kirándulnak a bulgáriai Szófia és a görög Theszaloniki városába, ahol a helyi értékek mellett az angol nyelv gyakorlati alkalmazására is lehetőség nyílik.

Reméljük, hogy mindkét utazásról sok-sok élménnyel, tapasztalattal térünk haza!

Author: root