Őszi hírek a könyvtárból

Ebben a tanévben is minden nap nyitva tart az iskolai könyvtár. A tanulóknak lehetőségük van búvárkodni a könyvek között, anyagot gyűjteni beszámolókhoz, kiselőadásokhoz, segítséget kapni a házi feladat elkészítésében könyvekkel, internethasználattal. Várják a tanulókat a könyvtárosok: Gyenes Margit, Kissné Guba Zsuzsanna.

Szeptember – október hónapban az alábbi programokon vehettek részt tanulóink.

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a népmese napját. Ebből az alkalomból meghívtuk a könyvtárba az alsó tagozatos napközis csoportokat, és vetélkedőt szerveztünk számukra. Volt mesehallgatás, rejtvényfejtés, párosító; mesehősök apróhirdetését olvasták a csapatok, s találgatták: vajon ki írta? A kicsik belebújhattak Hamupipőke bőrébe: válogathattak babot-borsót. Kirakós feladat is volt: mesealakok képeit kellett összerakni. A felsős tanulók mesetotót oldottak meg a napközis foglalkozáson. Meg kell mondani, ügyesek voltak a csapatok!

Október 3-án a zenei világnapot ünnepeltük. „A zene az, amit hallgatni kell” – mondta valamikor egy kisgyerek. Így tettünk. Az osztályok szavazólapon választották ki a nekik tetsző zenei műfajokat, előadókat, amelyeket aztán meghallgattunk. Minden szünetben szólt a zene, a mindegyikben más-más osztály kívánsága. A gyerekek izgatottan várták, mikor szól az általuk választott zeneszám.

Author: