Tücsökavató

Iskolánkban október 5-én délután rendeztük meg a hagyományos Tücsökavatót. A szüreti mulatság kapcsolódó rendezvényeként ilyenkor történik meg az első osztályosok igazi iskolássá avatása játékos keretek között. Nálunk ez a mindenkori negyedik osztály feladata.

Az idén is nagy várakozással készültek kicsik és nagyok erre a rendezvényre. A negyedikesek már 2 héttel előtte titkos ajándékokat készítettek a kis elsősöknek. Most már elárulhatjuk, hogy ez egy mókás, lufiból és lisztből készült labdacs volt. Előbb azonban teljesíteniük kellett a gyerekeknek.

A feladatok az iskola és az ősz témaköréhez kapcsolódtak. Először véletlenszerűen 5 csoportot alakítottunk az udvaron szétszórt és megtalált őszi termések alapján, majd a negyedikes csoportvezetők segítségével szétnyírt képet kellett összerakni. Ehhez kapcsolódóan a Tücsök és a hangya meséjét hallgattuk meg egy kislánytól, amihez később villámkérdéseket kellett megválaszolni. Hogy a mozgás sem maradjon ki, sorversenyben hangszerek felismerése, termések gyűjtése, majd egymás cipelése is feladat volt. Persze nem maradhattak ki az iskolával kapcsolatos kérdések sem. Szükség volt itt memóriára, logikára, ügyességre, gyorsaságra, sőt még bátorságra is. A több mint egy órás program végén természetesen nem maradhatott el a fogadalomtétel sem. Hogy ne felejtsék el az ígéretüket, nyomtatott formában kis borítékban megkapták egy „tücskös” nyakba akasztó és egy falat édesség kíséretében.

A mosolygós, kipirult arcok arról árulkodtak, hogy mindannyian jól érezték magukat, majd büszkén és boldogan mentek tovább, hogy kipróbálják a szüreti mulatság többi programját is.

Author: root