Fenntarthatósági témahét 2023 04.24-28.

A témahét keretében az osztályok két fontos témában tevékenykedtek, melyek a hulladékok csökkentése, újrahasznosítása és az állatvédelem, madárvédelem.

Az 1. osztályosok plakátot  színeztek a Föld napja alkalmából, illetve

megbeszélték mi mit tehetünk, és hogyan védhetjük meg a Földet, interaktív  feladatokat  oldottak meg a témában.

A 2.osztályban a szelektív hulladékgyűjtés alapjai,a hulladékok csoportosítása, felhasználása került elő kiemelt témaként, melyet  vers, mese, dal, és játékos feladatokszínesítettek.

A 3. osztályban a  Természeti minienciklopédia került  feldolgozása az alábbi tematikában: 1. Pillantás a jövőbe 2. Világnapok üzenete 3. Legféltettebb növényeink 4. Hírek az állatvilágból, ezentúl  a     Madarak a környezetünkben címmel  interaktív feladatok megoldására és cinege rajzolására került sor.

A 4.osztályban  kiemelt témaként  A madarak világa került élőtérbe, melyet a madarakkal kapcsolatos találóskérdések,  környezetünk és a madarak hangjai, a madáretetés- itatás jelentősége, szabályaival dolgoztak fel.

 5-8.    osztályban a   Mi kerül a szemétbe? címmel a  különböző helyzetekben keletkezett hulladékokat  vizsgálták  Bagolyköpet- „ emberköpet” néven, megoldási lehetőségek keresése a hulladékok csökkentésére, hulladékcsökkentés posztereket készítettek.

A hét zárásaként hulladékszobor kiállítást rendeztünk a könyvtárban. A gyerekek papír, műanyag, fa, fém hulladékból készítettek alkotásokat.

Author: Harnosné Balázs Krisztina