Digitális témahét

Iskolánk csatlakozott a Digitális témahéthez, mely március 27 és 31 között zajlott.

Ezen a héten két projektet valósítottunk meg: az alsósok a Tojásból lesz a csoda elnevezésűt, a felsősök a Szeretet-fal címűt.

Az alsós tanulók a húsvét és tavasz témakörét járták körbe alaposan sokszínű interaktív feladat segítségével fejlesztve digitális kompetenciájukat. Készítettek szófelhőt, szövegértési feladatokat oldottak meg, puzzle-t raktak ki az interaktív táblán, robotot programoztak, mesét és képeslapot szerkesztettek és írtak  számítógépen.

A felső tagozatos diákok  a projekt során ön és társismereteiket fejleszthették  digitális eszközök, feladatok segítségével. Google kérdőíveket készítettek, pozitív, negatív tulajdonságokat csoportosítottak  majd összegzésként szófelhőt szerkesztettek  önmagukról a saját és a társak véleményének felhasználásával. A projekt hozzájárult a pozitív énkép kialakításához is a digitális kompetenciák felhasználásával.

A 6.-7.8. osztályosok egy hasznos előadást is hallhattak az adathalászat és az internetes csalások veszélyeiről, majd egy vetélkedő keretében felmérhették tudásukat, ahol értékes nyereményeket kaptak a legjobban teljesítők.

  Kissné Pető Brigitta                                                                                                   

Author: Harnosné Balázs Krisztina