TÁMOP 3.1.4. -12/2-2012-0168 pályázat szakmai összefoglalója

A fenti számú pályázat megvalósítása a 2014-2015-ös tanév kiemelt feladatai közé tartozott. a programok megszervezése és lebonyolítása a tantestület valamennyi tagjára igen nagy feladatot rótt. A pedagógusok közül nem mindenki egyformán vette ki részét a programok megvalósításában de ezzel, a tervezésnél is tisztában voltunk. Munkahelyi időbeosztása, egyéb elfoglaltsága miatt néhányan nem tudtak részt venni a szervezésben és a megvalósításban, de olyan is akadt, aki önkéntes elhatározása miatt csak kevés feladatot vállalt. A tantestület többsége azonban szívesen és maximális tudását beleadva szervezte a kirándulásokat, tartotta a szakköröket, felügyelte a gyermekeket az erdei iskolában, összeállította a Családi spotnap és a Gerevich Nap programját. A 2014-2015-ös tanévben a TÁMOP 3.1.4. pályázat keretén belül a következő programokat valósítottuk meg:

az A1.1 program elemen belül a 2. évfolyamosak vettek részt Szilvásváradon.

Az A1.2. programja között valamennyi tanuló számára az utolsó tanítási napon Gyermeknapi Játszóházat szerveztünk.

A legtöbb programot az A1.4. keretén belül szerveztük. Ezek közé tartozott az egri a kecskeméti a budapesti, a hortobágyi sportkirándulás. Ennek keretében mehetnek a legszorgalmasabb, legügyesebb tanulók sport és ZOO táborba a nyár elején.

A tanévben folyamatosan A.3.1 keretén belül az informatika szakkörünket, melyre a 7. évfolyamos tanulók jártak.

A komplex közlekedési ismeretek oktatása is megtörtént az A.4.0. program elem számon. Ezen az alsó tagozatos l vettek részt, elsajátítva a kerékpáros közlekedés szabályait és megismerkedve a kerékpár kötelező tartozékaival, és szerelésének alapjaival. a mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok igen népszerűek voltak intézményünkben. Néptánc és zumba szakkört működtettünk egész tanévben első sorban az 1. osztályos tanulók részvételével. A szakkörökön elsajátított mozgás elemeket a gyermekek az iskolai ünnepségeken, eseményeken szívesen adták elő. Szintén ennek a programnak a szervezésében vehettek részt az első osztályos tanulók úszótanfolyamon. A kicsik szívesen jártak a foglalkozásokra, mindenki igyekezett megtanulni az úszás alapjait. Lelkesedésüknek köszönhetően valamennyien biztosan mozognak a vízben.

A 2014-2015-ös tanévben is 2 egészségnapot szerveztünk. Mindkettő a mozgás jegyében telt. Bowlingozni voltak kipróbálhatták az edzőterem kardio gépeit, spininggelhettek, megismerkedhettek különböző labdajátékok alapjaival. és népszerű táncok alaplépéseivel is a gyerekek.

A Tinta KFT bonyolította le a B.0 programot, amely konfliktus és iskolai agresszió kezelő tréninget takart. Nemzeti hagyományainkkal helytörténeti ismeretekkel a Honismereti szakkör foglalkozásain ismerkedhettek a gyermekek. A szakkör tagjai kerékpárral felfedezték a jászság nevezetes emlékeit épített és természetes örökségét.

A pályázat B.1.0 feladata a tanévenként hagyománnyá tehető iskolai esemény. Ez intézményünkben a Gerevich Nap volt, amelyen megemlékeztünk iskolánk névadójáról a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladárról. ezen a napon rendeztük meg a Családi sport napot is. A pályázat igen gazdag és széleskörű programot biztosított az intézmény valamennyi tanulója számára. a megvalósításnál arra törekedtünk, hogy a tanulók lehetőleg arányosan vegyenek részt a megvalósított programokon, minden tanuló egyformán maradandó élményekhez és feledhetetlen programokhoz jusson. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítani és az intézmény dolgozóinak segítségével egy nagyon tartalmas, sikeres pályázatot zárni.

Kisbalázs Gáborné