Hírek ,Aktualitások

unio1

unio2

2015.09.10.
Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány

SAJTÓKÖZLEMÉNY
GYERMEKEK A MEZŐGAZDASÁGBAN MINTAPROJEKT

 

Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány 222,73 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Európai Unió Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében belül a „Iskola a természetben” című pályázaton. A projekt keretén belül 222,73 millió forint összköltségben az Észak-Alföldi régió, valamint az Észak-Magyarországi régió hátrányos helyzetű településeinek nevelési-oktatási intézményeiben tanuló diákok, és oktatóik fejlesztése valósul meg.

A fejlesztő tevékenység során a tanulók (általános iskola felső tagozatos diákjai) számára szervezünk folyamatos, mezőgazdasághoz kötődő tanórán kívüli képzést, gyakorlati módszertanon alapuló oktatást. A szakmai tevékenység során tábort, családi napokat, kerekasztal beszélgetéseket, workshopokat, fórumokat rendezünk, online tudásbázist hozunk létre, az intézményekben és pályázatban résztvevők mintakertjeiben tevékenykedünk. A fejlesztéshez alkalmazott szakmai hátteret egy nemzetközi referenciákkal is rendelkező program adja, az ALICERA, amely célja, támogatni a vidéki térségek kompetenciájának és identitásának megőrzését.

A pályázat eredményeként a fejlesztési programban részt vevők látómezejébe kerülhetnek a mezőgazdaságban rejlő lehetőségek. A mezőgazdasági tevékenységben szerzett ismeretek ráirányíthatják a figyelmet a megfelelő szakma kiválasztására, melyben megjelenik egy reális jövőkép számukra.

Nagy jelentősége ennek a programnak, hogy a résztvevő diákok képessé válnak önálló kiskert, vagy háztáji gazdaság működtetésére, illetve családjaik nagyobb érdeklődéssel fordulhatnak a háztáji termelés, gazdálkodás irányába.

A projekt kedvezményezettje a Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány, továbbá konzorciumi partnerként a „VÁRUNK” Alapítvány és az Óvári Gazdászok Szövetsége Egyesület vesz részt a pályázat megvalósításában és lebonyolításában. A pályázat céljai a következők:

  • Mintaprojekt végrehajtása, mely szakmailag az adaptált ALICERA oktatási program anyagaira támaszkodik.
  • A résztvevő gyermekek adottságaihoz, érdeklődéséhez igazodó, hosszú távon is használható tananyagot és módszertant dolgoz ki és alkalmaz,
  • testközelbe hozza lakókörnyezetükben elérhető természeti értékeket, felismertetve, felértékelve a szabadban eltöltött foglalkozások szépségét, hasznosságát, szemléletbeli változásokat indukálva,
  • megismerteti az egészséges életmód alternatíváját,
  • a létrejött értékek családi körben is elterjednek,
  • a mezőgazdasági terület felértékelődik pályaválasztás tekintetében.

halloween-decoration-in-fall-871287575948RvtW (1)

Kedves Szülők  és Gyerekek!

Az idei tanévben ismét megrendezésre  kerül  a töklámpás készítő verseny. Bárki nevezhet, akár több alkotással is. A művek beadási határideje: október 19. hétfő

Eredményhirdetés, díjkiosztás: Október 21. szerda

Várjuk a csodás alkotásokat!

DÖK

Author: