Pályaorientációs napon az 5.z

Az 5.z osztály beszámolója a pályaorientációs napról:

A Pályaorientációs naphoz kapcsolódva Szabó Szonjáéknál (5.z)jártunk, ahol ismereteket kaptunk egy alapítvány – ,,Kutyákkal az Életért Alapítvány”- működéséről, arról hogy milyen céllal jött létre,milyen feladatokat lát el,és hogy mi is az a karitatív tevékenység. Megtudtuk, hogy mindehhez mennyi ember, sokrétű munkája szükséges (beleértve az önkéntes munkavégzőket is). Arra is kitértünk, hogy miből származnak az ehhez szükséges anyagi források, mit is jelentenek a civil támogatások, és az SZJA 1%-os felajánlások, mint bevételi forrás.

Ezt követően egy izgalmas kutyabemutatóban volt részünk, majd 4 ”eltűnt” diákot kerestettünk! A kutyák sikerrel végezték a munkáikat, a gyerekek meglettek!
Az idő nagyon jó volt és remekül éreztük magunkat!
Köszönjük Szépen a lehetőséget Brigitta Dánffy és Szabó Gábor!

—————————————————————

Rácz Korina (5.z)anyukája Ráczné Bea látogatott hozzánk, aki a virágkötészet szakmát ismertette meg a gyerekekkel. Beszélt a szakmájáról, annak működési formájáról, így a gyerekek az alapítvány működését követően már képet kaptak az egyéni vállalkozásról is. Megtudtuk, hogy ez manapság hiányszakma és keresett, Bárki, aki ezt a szakmát választja könnyen el tud benne helyezkedni, mert az általuk létrehozott ’alkotásokra’ nagy a kereslet. Igaz kreativitást és kézügyességet igényel, de ha valaki kedvet kap hozzá könnyen meg lehet tanulni. Ezt, a mai délelőtt a gyerekek is kipróbálhatták, és szebbnél szebb alkotásokat készítettek, melybe belefűztek nagyon sok egyedi ötletet. Amellett, hogy a gyerekek szorgoskodtak, Bea egy gyönyörű Adventi koszorút készített, a szemük láttára, mely az iskolánk auláját díszíti.
Azt gondolom, mindenki új élménnyel, gazdagodott és új képességet fedezhetett fel magában!
Bea és Vivi! Nagyon szépen köszönjük a segítséget, közreműködést!

Author: Bene László