EURÓPAI DIÁKSPORT NAPJA 2024. SZEPTEMBER 27.

A Magyar Diáksport Szövetség 18 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját, melyet immár 8 éve nemzetközi színtéren is megszervez Európai Diáksport Napja elnevezéssel az Európai Sporthét keretében.

Iskolánk ebben az évben is csatlakozott a kezdeményezéshez melyet 2024. szeptember 27-én, pénteken rendeztük meg. Színes sporttevékenységeket szerveztünk tanulóinknak, hogy minél élményszerűbben éljék át a mozgás örömét.

Hagyományos eleme a programnak az adott évnek megfelelő távolság lefutása, mely az idén 2024 méter volt.

A nap folyamán az iskola udvaráról indulva felső tagozatos tanulóink 2024m futással, az alsó tagozatos diákok pedig 2024 m gyaloglással kezdték meg a sportprogramjaikat.

A táv teljesítését követően az alsó tagozatos tanulók pedagógusaikkal a „ Zárdakert”-ben folytatták közös sporttevékenységeiket. Futóversenyekkel, játékos ügyességi – és sorversenyekkel, vetélkedőkkel. Kisdiákjaink számára a megszokottól eltérő helyszín és a változatos feladatok, – melyeket lelkesen hajtottak végre –  nyújtottak nagy élményt.

Felső tagozatos diákjaink ezzel egy időben a tornateremben közös erősítő gimnasztikai feladatokat végeztek, majd ezt  követte az 5.-6. évfolyam zsinórlabda mérkőzése és a 7.-8. osztály röplabda mérkőzése.  A mérkőzések során a kedvencek követése, a jó hangulatú szurkolás volt jellemző. A programot közös – 2 évfolyamonkénti – vadászlabda játék menetei zárták.

A program sikeresen valósult meg a kollegák elkötelezett munkájának és a diákok sportszeretetének köszönhetően.

                                                           Karácsony Csilla testnevelő tanár

        

Author: Harnosné Balázs Krisztina