„Összefogással nincs akadály”

Május 12-én, ismét ezt a jelmondatot választva szerveztük meg a jótékonysági műsoros délutánunkat. A Petőfi Sándor Művelődési Ház zsúfolásig megtelt vendégekkel, akik kíváncsiak voltak az egymást követő tartalmas produkciókra. A Bondorka tánccsoport bemutatójával kezdetét vette egy jó hangulatú, kellemes délután. A kisebbek táncos bemutatójukkal kedveskedtek, míg a nagyobbak humoros és egyben prózai előadásokat mutattak be. Az elsős gyerekek virágokká váltak néhány percre, tavaszt varázsolva nekünk, míg a másodikosok zenés, táncos műsorából kiderült, hogy „gyermek volt minden óriás”. A Dalma Dance Club két produkcióval kedveskedett a nézőknek. A hatodik és hetedik osztály vidám, humoros történetben elevenített fel régi, klasszikus történeteket. Petőfi Sándor: János Vitéz és „Hóferike” és a hét törpe története az eddig megszokottól eltérően került bemutatásra, sok nevetést csalva a közönség arcára. A harmadik osztályosok zászlós táncocal, a negyedik osztályosok pedig a szünidőre hangolódó bemutatóval készültek. Az ötödikes gyerekek az idén ismerkedtek meg Móra Ferenc: Pál utcai fiúk című ifjúsági regényével. Ennek a regénynek egy kicsi részletét hozták el a színpadra. A nyolcadikos tanulók tanáraikká, és iskolai dolgozókká váltak egy kis időre. Az énekkar meglepetés műsora tanáraiknak is szólt, nemcsak a közönségnek. A pedagógusok, iskolai dolgozók slágereket énekeltek, bemutatva egy-egy korszakot, az iskolai élet egy-egy mozzanatát. A műsoros délutánt a finálé zárta, ahol minden szereplő színpadra lépett. Mosolygós, vidám arcú gyerekek közösen énekelték, hogy „ragyog a világ”.

Az jótékonysági délután bevételét a gyermekek szabadidős tevékenységére szeretnénk fordítani. Köszönjük a támogatói befizetéseket, adományokat.

Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki segített bennünket a műsor összeállításában, betanításában, lebonyolításában, takarításban, eljött, támogatott bennünket. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a Művelődési Házat.

Köszönjük!

Author: