Osztálykirándulások a tanév végén

Az első osztály június 2-án Szolnokra kirándult. Először a nemrégiben megnyílt REPTÁR-ba mentek, ahol a 4 D-s mozi és a kiállított tárgyak segítségével ismerkedhettek a repülés történetével. A légi járművekbe beülve még a kormányzást is kipróbálhatták. Az ebéd utáni fagyizást követően erdei játszótéren szórakozva zárták a napot.

Május 17-én a második osztály Egerbe szervezte osztálykirándulását. Az egri vár, a történelmi falak felejthetetlen élmény nyújtottak tanulóinknak. A tanulmányokhoz kapcsolódóan nézték meg a Gárdonyi-házat. Személyes tárgyai közül íróasztalát is, ahol az Egri csillagokat írta, sétabotját, könyvtárát. A délutáni órákat a mesés Szalajka-völgyben töltötték, ahová kisvasúttal utaztak, a visszautat pedig gyalogtúrával tették meg. Mindannyian, a szülők és a gyerekek is feltöltődve érkeztek haza.

Június 1-jén a 3. osztály Visegrádra kirándult. Először a Történelmi Játszóparkot vették birtokba. A nagy meleg ellenére jókat játszottak, futkároztak a fából készült színes játékok között. Utána a Királyi Palotát tekintették meg. A Salamon-toronynál egy lovagi tornán vehettek részt. A lovagok középkori fegyvereikkel célzó és bajvívó tudásukat bizonyították valósághűen, esetenként humorral fűszerezve. Fárasztó túra után jutottak fel a Fellegvárba, ahol gyönyörködhettek a csodás panorámában. Legjobban a Panoptikum és a Vadászati, halászati kiállítás nyerte el a tetszésüket. A napot egy közös fagyizással zárták.

A negyedik osztály ebben a tanévben Mátrafüred- Sástóra utazott. Gyöngyösről kisvonattal, Mátrafüredről Sástóra pedig gyalogszerrel jutottak el. A két kilométeres túra megkoronázásaként megmászták a kilátót, labdáztak, játszottak a gyönyörű környezetben. Nagyon jól sikerült a kirándulás, jövőre hosszabb túrát terveznek.

Az 5. osztály kirándulásának uticélja Eger, majd Szilvásvárad volt. Először a jövő tanév irodalmi tanulmányaihoz gyűjtöttek ismereteket a vár, valamint Gárdonyi Géza házának megtekintésével. Azután a gyönyörű időben Suilvásváradon gyalogosan közelítették meg a Fátyol vízesést, közben felfedezve a patak minden apró részletét. Visszafelé kisvasút repített őket, majd a nap zárásaként kommandósnak öltözve, lézerharcban mérhette össze ügyességét a két csapat. Élményeket szerezve, kicsit elfáradva értek haza.

A 6. osztályban már a tanév elején eldöntötték, hogy bicikli túrát fognak szervezni Tarnaörsre. A szülők nagyon együttműködőek voltak, elkísérték a gyerekeket és segítettek a bográcsos megfőzésében. Jól érezték magunkat, fociztak, játszottak, és sokat beszélgettek. Osztályfőnökük és a szülők mindenféle finomsággal megvendégelték meg őket.

A 8. osztály utolsó osztálykirándulásának úti célja május 25-én Nyíregyháza volt, ahol a Nyíregyházi Állatpark nyújtott számukra felejthetetlen élményeket. Néprajzi ismereteiket a Sóstói Múzeumfaluban elevenítették fel. Május 19-én pedig a végzős diákok osztályfőnöküknél tartották az utolsó közös jó hangulatú összejövetelüket.

Author: