B.3.0. Elsősegély-nyújtási tanfolyam

Mit kell tenni baleset esetén?

Az elsősegélynyújtó tanfolyam 9 foglalkozásból állt a felsős tanulóknak. Összesen 16 fő jelentkezett, de volt olyan foglalkozás, amelyen néhány új érdeklődő is részt vett.

Időtartama kétszer 45 perc, heti 2 alkalommal.

Célja: hogy a gyermekek megtanulják, hogy baleset esetén mit kell tenni, tudjanak a sérültnek segíteni, felismerjék az egyes sérüléseket, el tudják látni, készség szinten tudjanak kötözni, tudják alkalmazni a sérült fektetési módokat. Ismerkedés az újraélesztés szabályaival, mentő hívása.

A foglalkozások során videofilmet láttak a közúti elsősegélynyújtásról, TOTÓ segítségével    mélyítették el a hallottakat. Az elméleti részek elsajátítását követően nagyon sok gyakorlati feladatot oldottak meg a gyerekek. Egymáson gyakorolták a kötözést, sokk fektetést, háromszögkendő alkalmazását, stabil oldalfektetést, stb. Voltak szituációs gyakorlatok, amelyekben nekik kellett felismerni egy-egy balesetet és bemutatni annak ellátását. Legtöbbször csoportmunkában dolgoztak.

A foglalkozások során a gyermekek olyan tudásanyagra tettek szert, amely segítheti őket abban, hogyha bajba kerülnek ők, vagy a körülöttük lévők, megfelelően tudjanak segíteni, magabiztosan tudjanak mentőt hívni.

 

Megjelent: 1632 alkalommal