Pályaválasztási kiállítás Szolnok

2016. október 19-én a nyolcadik osztályos tanulók Szolnokon részt vettek a pályaválasztási kiállításon, melyet a Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában rendeztek meg. A megye és a régió középiskolái, vállalatai mutatták be sokoldalúan a szakmák iránt érdeklődők számára a lehetőségeket. A gyakorlatban is próbára tehették a diákok képességeiket: lehetett varrni, festeni, agyagozni, sámlit és névjegyet készíteni. Ismerkedhettek az elektrotechnikával, informatikával is. Megkóstolhatták a cukrászok, pékek készítette finomságokat. Betekintést nyerhettek a katonaság, a rendőrség és a MÁV szakmai tevékenységébe is.

Tanulóink hasznosnak tartották mindazt, amit láttak és hallottak. Voltak, akiket megerősített a kiállítás a továbbtanulási elképzeléseit illetően, mások új lehetőségeket fedeztek fel.

Következő „lépésként” az elkövetkezendő hetekben azoknak az intézményeknek a nyílt napjait keresik fel diákjaink, amelyek leginkább felkeltették érdeklődésüket, ahol 2017 szeptemberétől tovább szeretnének tanulni.

 

Author: